Tapahtumat

Tutustu seuraaviin tapahtumiin, joissa Rukous2025:llä on etuoikeus olla järjestäjänä mukana.


Toukokuussa helatorstaina: International Day for the Unreached eli IDU

Kansainvälinen rukouspäivä vähiten tavoitettujen puolesta. Päivän aikana saa tuoretta tietoa saavuttamattomista kansoista ja heidän keskuudessaan tapahtuvasta työstä. Päivä rohkaisee ja antaa eväitä rukoukseen.

IDU-päivän toteutuksessa vastaavat Suomen lähetysneuvosto siihen kuuluvien lähetysjärjestöjen kanssa sekä Rukous2025. Ensimmäinen Suomen IDU-päivä pidettiin vuonna 2021. Tämän vuoden Kansojen puolesta IDU-rukouspäivä pidettiin helatorstaina 18.5. klo 13-17 Tampereen Teopoliksella. YouTube-kanavaltamme on mahdollista katsoa tapaamisen live-taltiointi.


Kesä/heinäkuussa: Lasten ja perheiden rukouspäivä

Kansainvälinen rukouspäivä, jossa lapsille ja leikkimielisille aikuisille sopivalla tavalla kerrotaan saavuttamattomista kansanryhmistä ja rohkaistaan myös rukoilemaan heidän puolestaan. Vuoden 2023 rukouspäivä pidettiin la 22.7.2023.

Ensimmäisen kerran Suomessa liityttiin lasten ja perheiden rukouspäivään vuonna 2021, jolloin rukouspäivässä oli mukana 25 maata. Kansainvälisesti rukouspäivää organisoi Children In Missions Network (CIMN) ja Suomen osuutta Rukous2025.


Syksyisin: Lähetyksen ja rukouksen viikonloppu

Useamman vuoden ajan on Salon Bergvikissä rukoiltu eri lähetysjärjestöjen rukousaiheiden puolesta. Vuonna 2022 rukoilimme 19 lähetysjärjestön toimittamien ajankohtaisten rukousaiheiden puolesta. Kuusi lähetysjärjestöä oli tullut paikan päälle esittelemään rukousaiheita. Saimme ihanalla tavalla kokea kristittyjen välistä yhteyttä Jumalan antaman yhteisen tehtävän äärellä viedä ilosanoma kaikille kansanryhmille. Tänä vuonna kokoonnumme rukoilemaan la-su 25.-26.11.2023 Lohjan Vivamoon.


Lokakuussa: Ekumeenisen lähetyspyhän rukouspäivä

Joka vuosi lokakuun toisena sunnuntaina vietetään ekumeenista lähetyspyhää.

Edeltävänä lauantaina eri lähetysjärjestöt kertovat uutisia heidän työstään vähiten tavoitettujen kansanryhmien keskuudessa. Jokaisella järjestöllä on n. 20 min aikaikkuna. Sen aikana myös rukoilemme esille nousseiden asioiden puolesta. Rukouspäivä toteutetaan Zoom-pohjaisena netissä.

Seuraava rukouspäivä on la 7.10.2023 klo 10-17. Mukaan voi vapaasti liittyä haluamakseen ajaksi tai vaikka koko päiväksi. Päivän aikataulu julkaistaan tälle sivulle hieman ennen tapahtumaa. Päivän organisoinnista vastaavat Suomen lähetysneuvosto ja Rukous2025.