Tapahtumat

Tutustu seuraaviin tapahtumiin, joissa Rukous2025:llä on etuoikeus olla järjestäjänä mukana.


Toukokuussa helatorstaina: International Day for the Unreached eli IDU

Kansainvälinen rukouspäivä vähiten tavoitettujen puolesta. Päivän aikana saa tuoretta tietoa saavuttamattomista kansoista ja heidän keskuudessaan tapahtuvasta työstä. Päivä rohkaisee ja antaa eväitä rukoukseen.

IDU-päivän toteutuksessa vastaavat Suomen lähetysneuvosto siihen kuuluvien lähetysjärjestöjen kanssa sekä Rukous2025. Ensimmäinen Suomen IDU-päivä pidettiin vuonna 2021. Vuoden 2024 Kansojen puolesta IDU-rukouspäivä pidettiin helatorstaina 9.5. klo 13-16.30 Tampereen Teopoliksella.


Kesän alkupuolella: Lasten ja perheiden rukouspäivä

Kansainvälinen rukouspäivä, jossa lapsille ja leikkimielisille aikuisille sopivalla tavalla kerrotaan saavuttamattomista kansanryhmistä ja rohkaistaan rukoilemaan heidän puolestaan. Vuoden 2024 kansainvälinen rukouspäivä pidetään lauantaina 20.7. Se pidetään Zoom-pohjaisena. Kukin maa käyttää osuudessaan sen lapsille luontaista kieltä. Suomenkielinen osuus sisältyy päivään.

Rukous2025 järjestää osana kansainvälistä rukouspäivää lapsille ja lapsiperheille suunnatun Suomi-tapahtuman toukokuussa sunnuntaina 26.5.2024 klo 16-18 Kuopiossa.

Ensimmäinen lasten ja perheiden rukouspäivä järjestettiin vuonna 2021. Silloin rukouspäivässä oli mukana 25 maata, Suomi mukaan lukien. Kansainvälisesti rukouspäivää organisoi Children In Missions Network (CIMN) ja Suomen osuutta Rukous2025.


Syksyisin: Lähetyksen ja rukouksen viikonloppu

Useamman vuoden ajan on Salon Bergvikissä rukoiltu eri lähetysjärjestöjen rukousaiheiden puolesta. Vuonna 2023 siirryimme Lohjan Vivamoon. Ajankohtaisia rukousaiheita olemme saaneet n. 20 lähetysjärjestöltä. Muutamat lähetysjärjestöt ovat tulleet paikan päälle esittelemään rukousaiheita. Olemme saaneet ihanalla tavalla kokea kristittyjen välistä yhteyttä Jumalan antaman yhteisen tehtävän äärellä. Siunattu osamme lähetyksen ja rukouksen viikonlopussa on rukoillen tukea ilosanoman viemiestä kaikille kansanryhmille.


Lokakuussa: Ekumeenisen lähetyspyhän rukouspäivä

Joka vuosi lokakuun toisena sunnuntaina vietetään ekumeenista lähetyspyhää.

Edeltävänä lauantaina eri lähetysjärjestöt kertovat uutisia heidän työstään vähiten tavoitettujen kansanryhmien keskuudessa. Jokaisella järjestöllä on n. 20 min aikaikkuna. Sen aikana myös rukoilemme esille nousseiden asioiden puolesta. Rukouspäivä toteutetaan Zoom-pohjaisena netissä.

Seuraava rukouspäivä on la 12.10.2024 klo 10-17. Mukaan voi vapaasti liittyä haluamakseen ajaksi tai vaikka koko päiväksi. Mahdollisuuksien mukaan päivän aikataulu julkaistaan tälle sivulle juuri ennen tapahtumaa. Päivän organisoinnista vastaavat Suomen lähetysneuvosto ja Rukous2025.