Työn ensimmäinen tavoite on opetuslapset

Lähetystyössä tarvitaan monenlaista kohdennettua ja strategista rukousta eri aikoina ja eri paikoissa, jotta valtakunnan työ etenee kohti päämäärää, lopun ajan riemullista täyttymystä. 

Työn strategisia, yhteisiä tavoitetta on kuitenkin vain kaksi. Ensimmäinen on Jeesuksen lähetyskäskyn mukainen tavoite: tehdä kaikista kansoista opetuslapsia. Toinen tavoite on paikalliset, hengellisesti terveet seurakunnat. 

Kun rukoilemme lähetystyön puolesta, keskeisenä aiheena on luonnollisesti uskon syntyminen monien sydämessä ja heidän kasteensa. Tämän lisäksi strategisen rukouksen aiheena on opetuslapseus. 

Opetuslapsi on sitoutunut Jeesuksen seuraamiseen niin, että hän auttaa muitakin löytämään uskon Kristukseen sekä opettaa ja ohjaa uusia kristittyjä tekemään samoin: tekemään ja opettamaan uusia opetuslapsia tekemään vuorostaan edelleen samoin    (Matt 28:19-20; 2 Tim 2:2; 1 Kor 4:16,17). 

Opetuslapset ovat sanoutuneet irti ympäröivän maailman vahingollisista arvoista ja turvatekijöistä palvellakseen lähimmäisiään ja koko yhteisöä todistajina ja diakonisessa palvelussa. Monissa maissa tämä merkitsee heille syrjintää ja vainoa. 

Rukoilemme kristityille halua kasvaa uskossaan ja lähteä seuraamaan Jeesusta hänen opetuslapsenaan niin, että he voivat palvella todistajina, esimerkkinä ja toisten ohjaajina. Pyydämme heille kestävyyttä ja rohkeutta syrjinnän ja vainojen keskelle.