Liitymme Jumalan strategiaan

Jumala kutsuu meidät rukoilemaan sellaisten asioiden ja henkilöiden puolesta, joilla on merkitystä hänen ikiaikaisen pelastussuunnitelmansa etenemisessä ja toteutumisessa oman strategiansa mukaisesti – Hän kutsuu meidät strategiseen rukoukseen.  

Kun haluamme rukoilla keskitetysti tärkeiden kohteiden puolesta lähetystyössä, kohteina ovat erityisesti ne kansanryhmät, joissa ei vielä ole omaa kotoperäistä kirkkoa eli tuhannet vähiten tavoitetut kansanryhmät. Tällaisessa rukouksessa olemme mukana Jumalan teoissa eri puolilla maailmaa.  

Näin rukoillen olemme tietoisesti ja aktiivisesti mukana Raamatussa ilmoitetussa, kaikkia kansoja koskevassa Jumalan  pelastusteossa. Otamme paikkamme siinä Jeesuksen valitsemina ja valtuuttamina opetuslapsina, maailmanlaajan Jumalan kansan jäseninä  (Joh 15:16; 1 Piet 2:9). 

Sitoutuminen Jumalan Sanan lupauksiin ja siihen tosiasiaan, että Jumala rakastaa jokaista ihmistä, on lähtökohta rukoukseen.  Motiivi ja sydämen halu rukoilla ovat Jumalan lahjaa. 

Kiitämme hyvä Jumala sinua siitä, että olet kutsunut meidät mukaan valtavaan pelastussuunnitelmaasi. Rukoilemme valtakuntasi tulemista ja pelastustyösi lopullista toteutumista. Anna meille kestävyyttä rukoukseen ja anna rakkautta kaikkia ihmisiä kohtaan.